Olavi Natusesta ei ole tässä tutkimuksessa päästy taaksepäin, koska hänen isännimeään eli patronyymiään ei ole mainittu yhdessäkään tutkituista henkikirjoista.

Parkuinmäessä asui vuosina 1647-1650 itsellinen Lauri Heikinpoika Natunen, joka saattaisi olla Olavi Natusen isä tai veli; nimet Heikki ja Lauri toistuvat usein Olavin jälkeläisillä. Vuoden 1664 maakirjan mukaan Natuset omistivat maata kahdessa kylässä, Pölkynniemessä ja Lautakotalahdessa, ja näyttää siltä, että 1600 -luvun alkupuolen Natusetkin ovat asuneet enimmäkseen näissä kahdessa kylässä. Koska ja mistä suku on Rantasalmelle tullut, on selvittämättä.

Vuoden 1571 hopeaveroluettelossa ei koko Savossa mainita vielä yhtään Natusta, mutta vuonna 1614 heitä oli Älvsborgin lunnaiden kantoluettelon mukaan kaksi, ja molemmat asuivat Rantasalmella. Rantasalmen lukkarina toimi vuonna 1614 Paavo Natunen.

Tämän tutkimuksen lähteinä on käytetty Rantasalmen henkikirjoja sekä syntyneiden, vihittyjen ja kuolleiden luetteloita (mikrofilmeinä Kansallisarkistossa), Kauko Pirisen Savon historiaa II:1 (Pieksämäki 1982) sekä Arvo M. Soinisen Rantasalmen historiaa (Rantasalmi 1954).
Heikki, Lauri ja Martti Natusen kotitilan myyntiä koskevat tiedot ovat löytyneet Rantasalmen syyskäräjien 1754 lainhuudatuspöytäkirjasta (kansallisarkistossa). <<<